FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Portorož: Trilateralni sporazum za čisti sjeverni Jadran

PORTOROŽ,9. studenoga(Hina) - Predstavnici hrvatske, talijanske islovenske vlade potpisali su u srijedu u Portorožu trilateralnisporazum o djelovanju u slučaju ekoloških nesreća u sjevernomJadranu.
PORTOROŽ,9. studenoga(Hina) - Predstavnici hrvatske, talijanske i slovenske vlade potpisali su u srijedu u Portorožu trilateralni sporazum o djelovanju u slučaju ekoloških nesreća u sjevernom Jadranu.

Dogovorom o zajedničkom djelovanju u slučaju onečišćenja mora djelovat će se na postizanju bolje ekološke situacije i biološke raznolikosti Jadrana, a Hrvatska, Italija i Slovenija surađivat će na održivom razvoju tog prostora, ocijenio je nakon potpisivanja državni tajnik za zaštitu okoliša Nikola Ružinski. U ime slovenske vlade sporazum je potpisao ministar za okoliš i prostor Janez Podobnik, a u ime Italije veleposlanik u Ljubljani Daniele Verga.

Podobnik je izrazio očekivanje da će se sporazumu usmjerenom u zaštiti voda Jadrana od onečišćenja pridružiti i druge države u jadranskom bazenu.

Do potpisa sporazuma došlo je tijekom redovnog zasjedanja država potpisnica Barcelonske konvencije o zaštiti Sredozemlja koje je otpočela u utorak, a završava se u petak.

Sudionici su u srijedu nastavili sa raspravom o dokumentu strategije održivog razvoja Mediterana.

Kako je tom prigodom u raspravi ocijenio slovenski ministar okoliša i prostora Janez Podobnik, Slovenija će se tijekom dvogodišnjeg predsjedavanja akcijskim planom održivog razvoja Mediterana nastojati pojačati sinergijsko djelovanje svih država na Mediteranu.

"Svi smo odgovorni za razvojni proboj u pravcu kvalitetnijeg života na obalama Sredozemlja zbog budućih generacija koje dolaze", rekao je Podobnik, dodajući kako se nada da će taj duh biti sadržan i u završnom dokumentu skupa što će ga zemlje sudionice prihvatiti u petak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙