FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kazneno prijavljen direktor "Bobisa" i vlasnik hotela "Art"

SPLIT, 3. studenoga 2005.(Hina) - Zbog osnovane sumnje da su počiniliviše kažnjivih djela gospodarskog kriminala, oštetivši male dioničarei Hrvatski fond za privatizaciju za 20-ak milijuna kuna,splitsko-dalmatinska Policijska uprava kazneno je prijavila četiriosobe, od kojih su dvije privedene, potvrđeno je u Istražnom centruŽupanijskog suda u Splitu.
SPLIT, 3. studenoga 2005.(Hina) - Zbog osnovane sumnje da su počinili više kažnjivih djela gospodarskog kriminala, oštetivši male dioničare i Hrvatski fond za privatizaciju za 20-ak milijuna kuna, splitsko-dalmatinska Policijska uprava kazneno je prijavila četiri osobe, od kojih su dvije privedene, potvrđeno je u Istražnom centru Županijskog suda u Splitu.

Riječ je o odgovornim osobama splitske tvrtke "Bobis" i zagrebačke "Berman". Kako se neslužbeno doznaje, istražnom su sucu privedeni direktor "Bobisa" Siniša Škaro i direktor "Bermana", vlasnik hotela "Art" u Splitu, Viktor Rozić, a kazneno su prijavljeni i predsjednik Nadzornog odbora Mihovil Šodan te bivši predsjednik Uprave "Bobisa" Boris Špirenec, koji nisu privedeni.

Kaznenom prijavom prvoosumnjičeni se tereti da je od lipnja do prosinca 2002. kao direktor i vlasnik "Bobisa" male dioničare i HFP oštetio za oko 19 i pol milijuna kuna. Drugoosumnjičeni je prijavljen zbog sumnje da je za svoju tvrtku protupravno ostvario najmanje milijun kuna dobiti.Terete se za kažnjiva djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenje službenih isprava te zaključivanje štetnih ugovora.

Hotel "Art", jedan od najluksuznijih u Splitu, nedavno je otvoren u obnovljenoj zgradi negdašnjeg pogona i sjedišta Uprave "Bobisa".

Ispitivanje privedenih kod istražnog suca još traje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙