FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaznena prijava protiv voditelja Ureda za katastarsko-geodetske poslove

SPLIT,28. listopada 2005.(Hina) - Županijsko državno odvjetništvo uSplitu podnijelo je 26. listopada istražni zahtjev protiv T. J.,voditelja Ureda za katastarsko-geodetske poslove u Supetru na Braču, iB. S., investitora zgrade izgrađene na tuđem zemljištu, koje se teretiza zloporabu položaja i ovlasti i krivotvorenje službene isprave,odnosno za poticanje na ta kaznena djela, priopćeno je iz Državnogodvjetništva.
SPLIT,28. listopada 2005.(Hina) - Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je 26. listopada istražni zahtjev protiv T. J., voditelja Ureda za katastarsko-geodetske poslove u Supetru na Braču, i B. S., investitora zgrade izgrađene na tuđem zemljištu, koje se tereti za zloporabu položaja i ovlasti i krivotvorenje službene isprave, odnosno za poticanje na ta kaznena djela, priopćeno je iz Državnog odvjetništva.

T. J. je, kao voditelj Ureda, na poticaj B. S., krivotvorio oznake na građevinskom zemljištu i u službenoj dokumentaciji Ureda za katastar, znajući da ono nije vlasništvo B. S., čime mu je omogućio da dobije građevinsku dozvolu i na tuđem zemljištu izgradi kuću.

Kuća je zatim prodana, a novi su vlasnici obavili etažiranje i stanove prodali domaćim i stranim državljanima.

Okrivljeni B. S. je na ta kaznena djela potaknuo T. J. radi pribavljanja materijalne koristi od nešto više od 102 tisuće eura, priopćilo je Državno odvjetništvo u kojemu se nije moglo doznati više pojedinosti budući da je istražni postupak još u tijeku.

Okrivljeni nisu privedeni, a postupak protiv njih vodi se redovitim putem.

Naknadno je Državna geodetska uprava poništila rješenje o uplanjenju objekta sagrađenog na tuđem zemljištu, što je potvrdio i Središnji ured u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙