FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Kazneno prijavljena petorica zbog zamjene zemljišta

SPLIT, 18. listopada 2005. (Hina) - Odjel gospodarskog kriminalitetasplitsko-dalmatinske Policijske uprave kazneno je prijavio petoricuSplićana pod sumnjom da su potkraj 2000. i u početku 2001. zajedničkii dogovorno bez natječaja i odluke Poglavarstva i Gradskog vijećazamijenili vrijedno gradsko zemljište za manje vrijedno zemljištetrgovačkog društva iz Splita.
SPLIT, 18. listopada 2005. (Hina) - Odjel gospodarskog kriminaliteta splitsko-dalmatinske Policijske uprave kazneno je prijavio petoricu Splićana pod sumnjom da su potkraj 2000. i u početku 2001. zajednički i dogovorno bez natječaja i odluke Poglavarstva i Gradskog vijeća zamijenili vrijedno gradsko zemljište za manje vrijedno zemljište trgovačkog društva iz Splita.

Uz to, kaže se u priopćenju PU-a, to su isto zemljište ponovno fakturirali i naplatili od grada 1,5 milijuna kuna. Kako bi se omogućila gradnja na vrijednom gradskom zemljištu koje su prisvojili, i koje je pomorsko dobro, skinuli su s njega oznaku javnog dobra i omogućili upis vlasništva trgovačkog društva u zemljišne knjige.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o vrlo vrijednoj zemlji uza samo more na Žnjanu, a da je trgovačko društvo, u korist kojega je to učinjeno, splitska tvrtka "Dalkoning". Iako policija nije objavila inicijale osumnjičenika, neslužbeno se doznaje da su među njima i dva gradska djelatnika na visokim položajima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙