FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slobodan Milošević prodaje vilu na Dedinju za pola milijuna eura

BEOGRAD,2. studenoga(Hina) - Haaški optuženik, bivši predsjednik SRJugoslavije Slobodan Milošević prodaje svoju vilu u Užičkoj ulici, ubeogradskom elitnom naselju Dedinje, za pola milijuna eura, tvrdi usrijedu beogradski dnevnik "Glas javnosti" pozivajući se na "dobroobaviješteni izvor".
BEOGRAD,2. studenoga(Hina) - Haaški optuženik, bivši predsjednik SR Jugoslavije Slobodan Milošević prodaje svoju vilu u Užičkoj ulici, u beogradskom elitnom naselju Dedinje, za pola milijuna eura, tvrdi u srijedu beogradski dnevnik "Glas javnosti" pozivajući se na "dobro obaviješteni izvor".

Milošević je kuću kupio dan uoči NATO-ova bombardiranja 1999. godine, po cijeni od 99,49 njemačkih maraka po četvornom metru, odnosno za oko deset tisuća njemačkih maraka. Uz vilu, u posjed mu je pripalo i oko 8000 četvornih metara zemljišta, za čije korištenje - kako tvrdi isti list - nije platio naknadu od najmanje 200 tisuća eura.

Prema informacijama Skupštine općine Savski venac, nadležne za elitno naselje Dedinje, pred nadležnim odjelom u tijeku je spor kojim Selimir Antonijević, raniji vlasnik kuće koju je 1999. godine kupio Milošević, traži poništenje rješenja o eksproprijaciji nekretnine iz 1958. godine.

Prije nego što je kupio kuću u Užičkoj ulici, Milošević je kupio i susjednu kuću u Tolstojevoj 33, koju je platio - prema tvrdnjama medija - samo dvije tisuće njemačkih maraka. Kuća, koja je pripadala čuvenom beogradskom izdavaču i knjižaru Geci Konu, bila je rezidencijalni objekt države i kao takva nije mogla biti izložena prodaji.

Prema pisanju nekih medija, obitelj Milošević prodaje i dvije obiteljske kuće u Požarevcu, jednu Miloševićeve supruge Mirjane Marković i drugu njihova sina Marka Miloševića, ali po pisanju "Glasa javnosti", te informacije nisu dobile potvrdu, s obzirom na to da odvjetnički ured Zdenka Tomanovića, pravnog zastupnika obitelji Milošević, ne daje izjave za javnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙