FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nizozemska: Nova pravila za eutanaziranje beba

DEN HAAG, 29. listopada 2005. (Hina) - Nizozemska vlada objavila jenova pravila za eutanaziranje dojenčadi, prakse koja je nameđunarodnom planu kritizirana ali je u Nizozemskoj legalna, no samo uizvanrednim uvjetima.
DEN HAAG, 29. listopada 2005. (Hina) - Nizozemska vlada objavila je nova pravila za eutanaziranje dojenčadi, prakse koja je na međunarodnom planu kritizirana ali je u Nizozemskoj legalna, no samo u izvanrednim uvjetima.

Prema protokolu, izrađenom u Sveučilišnoj bolnici u Gronningenu 2004., eutanazija može biti primjenjena samo kad dijete "teško'' trpi, kada na postoje ''izgledi za poboljšanje'' i kada ''sredstva protiv bolova ne donose olakšanje'', piše u subotu haaški dnevnik "AD Haagsche Courant''.

Ako su svi ti uvjeti ispunjeni i cijeli tim liječnika suglasan, eutanazija se može izvesti prema pravilima koje već postoje za asistiranu smrt.

Eutanazija nad dojenčadi i vrlo malom djecom u Nizozemskoj se godišnje primjeni 10 do 15 puta.

Vlada sada želi da posebna komisija prosuđuje u pojedinim slučajevima, a ne Ministarstvo pravosuđa kao što je to slučaj po sada važećoj proceduri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙