FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba fotografija "Preko sedam mora i sedam gora"

ZAGREB, 8. studenoga 2005. (Hina) - Izložba hrvatske fotografije podnazivom "Preko sedam mora i sedam gora" otvorena je večeras uUmjetničkom paviljonu u organizaciji Foto saveza Hrvatske.
ZAGREB, 8. studenoga 2005. (Hina) - Izložba hrvatske fotografije pod nazivom "Preko sedam mora i sedam gora" otvorena je večeras u Umjetničkom paviljonu u organizaciji Foto saveza Hrvatske.

Koncept izložbe osmislili su kustosi Tihomir Milovac i Želimir Koščević, a izložbu je u ime Gradskog ureda za obrazovanje, šport i kulturu otvorio Duško Ljuština.

Izloženo je nekoliko stotina fotografija vodećih hrvatskih majstora.

Koščević je istaknuo da izložba, počevši od djela čiji su autori braća Seljan s početka 20. stoljeća do hrvatskih fotografa najmlađe generacije, pruža znatiželjnom oku obilje motiva.

Ovisno o interesu, u objektivu kamere naći će se poglavica iz Amazonske prašume, Jerihon, Las Vegas, vertikale njujorških nebodera i vrhunci Anda. Po Koščevićevim riječima, kada se saberu sakupljene slike za ovu izložbu, slobodno se može reći da nema kutka na kugli zemaljskoj s kojega nije donesena uspješna slika u domovinu.

Izložba svjedoči o postupnoj globalizaciji, dostupnosti informacija i standardizaciji vizualne kulture pred tv ekranom. Fotografija je otišla svojim putom, ističe Koščević te dodaje kako su s jedne strane 'novom topografijom' ponovno otkrivene vrijednosti izvornog pejzaža dalekoga svijeta, s druge strane dubinskim sondiranjem otkrivena je urbana kultura, odnosno zalaženje 'u sive gradske' zone vodećih svjetskih metropola.

Hrvatski putnici fotografi ovom su izložbom znatno obogatili domaću medijsku i izložbenu scenu, istaknuo je, uz ostalo, Želimir Koščević.

Izložba će biti otvorena do 27. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙