FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovniku otvorena izložba "Nova riječka scena"

DUBROVNIK, 5. studenog 2005. (Hina) - U Umjetničkoj galeriji Dubrovnikvečeras je otvorena izložba "Nova riječka scena", autora NatašeIvančević i Branka Cerovca.
DUBROVNIK, 5. studenog 2005. (Hina) - U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik večeras je otvorena izložba "Nova riječka scena", autora Nataše Ivančević i Branka Cerovca.

Riječ o izložbi koju je organizirao Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci i koja je prvi dio zajedničkog projekta te ustanove i Umjetničke galerije Dubrovnik.

Uzvratna izložba "Suvremena dubrovačka umjetnost" bit će otvorena 10. studenoga u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Izložba "Nova riječka scena" sastoji se od tri dijela. Prvi dio, pod nazivom "Snap shot", čine djela umjetnika Nemanje Cvijanovića, Tomislava Ćurkovića, Tanje Dabo, Igora Eškinje, Ane Grubić, Ive Gopić, Dejana Kljuna, Melinde Kostelac, Davida Maljkovića, Danice Mračević, Nadje Mustapić, Dunje Sablić, Damira Stojnića, Nataše Radović, Lade Sega i Nikole Ukića.

Drugi dio izložbe, pod nazivom "Inside - Outside", čine djela Milijane Babić, Lare Badurine i Siniše Lenca.

Treći dio, kojim je izložba i otvorena, činio je performance skupine izvođača te "Trčanje kroz vrijeme" Kreše Mustaća.

Kako je istaknuto prigodom otvorenja, izložba predstavlja nove tendencije u umjetnosti Riječkoga kruga, a većinom je riječ o mlađim autorima koji se aktivno odnose prema vremenu i okolišu, a u radu se, osim tradicionalnim medijima, koriste i suvremenim sredstvima izražavanja koja uključuju fotografiju, video i različite oblike instalacija.

Izložbu su otvorili ravnatelj riječkoga Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Branko Franceshi i ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik Antun Maračić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙