FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Više tisuća obožavatelja, uključujući i pop zvijezdu Madonnu, okupilo se u nedjelju u središtu Londona na svjetskoj premijeri novog, četvrtog filmskog nastavka priče o mladom čarobnjaku pod nazivom "Harry Potter i plameni pehar". Najmračnija do sada, nova epizoda Harrya Potera, ekraniziranog na temelju serijala knjiga J.K. Rowling, prikazuje mladog čarobnjaka kako ispituje svoje granice na turniru u magiji, a u dramatičnom raspletu susreće se sa svojim najvećim neprijateljem Lordom Voldemortom. Zbog scena smrti, opasnosti i prvom 'cvjetanju' mladenačke ljubavi u Hogwartsu, školi za magiju i čarobnjaštvo, određeno je da film nije prikladan za gledanje mlađima od 12 godina ako nisu u pratnji odreaslih. To je prvi film o Potteru koji je dobio takvu ocjenu. Peti filmski nastavak, "Harry Potter i Red Feniksa", najavljuje se za 2007.

TEL AVIV - Britanska pop zvijezda Phil Collins je izjavio kako je otvoren za ponovno okupljanje svog bivšeg banda Genesis. Collins je to izjavio u nedjelju, dan prije nastupa u Tel Avivu u sklopu svoje oproštajne turneje "First Final Farewell Tour". Collins je ranije najavio da kreće u oproštajnu turneju kako bi više vremena posvetio obitelji, ali i rekao da bi bio sretan kada bi mogao nastaviti rad u glazbenoj industriji. Rock skupina Genesis osnovana je 1967. i svirala je više od 30 godina. Collins, prvi bubnjar, počeo je sa solo karijerom 1975., kada je i Peter Gabriel napustio band kako bi se posvetio solo karijeri.

LONDON - Konzumacija kokaina u Londonu je u porastu, pokazali su rezultati analize vode rijeke Temze objavljeni u listu "Sunday Telegraph" u nedjelju. Istraživanje se sastojalo od mjerenja količine te droge u urinu kojeg su konzumenti kokaina kroz kanalizaciju izbacili u Temzu. Oko 150.000 doza kokaina potroši se svaki dan u glavnom gradu Velike Britanije, zaključak je ovog istraživanja koje napominje da su statistički podaci i do 15 puta manji od stvarnih podataka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙