FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski ministar okoliša najavio protestnu notu Hrvatskoj

LJUBLJANA,30. listopada(Hina) - Slovenski ministar za okoliš i prostorJanez Podobnik najavio je u nedjelju protestnu notu Ljubljane zbogradova koje su u subotu na lijevoj strani Dragonje obavljali hrvatskigeometri iz geodetske uprave općine Pula.
LJUBLJANA,30. listopada(Hina) - Slovenski ministar za okoliš i prostor Janez Podobnik najavio je u nedjelju protestnu notu Ljubljane zbog radova koje su u subotu na lijevoj strani Dragonje obavljali hrvatski geometri iz geodetske uprave općine Pula.

"Očekujem da će naše ministarstvo vanjskih poslova idućih dana dati protestnu notu", rekao je Podobnik u telefonskom razgovoru za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV.

Dodao je da je mjesto na kojemu je do incidenta došlo pogledala slovenska inspektorica za urbanizam, te da je po njegovim informacijama mjerenje vršeno na slovenskom teritoriju i da zato predstavlja kršenje dogovora da se na spornom dijelu granice ne mijenja stanje koje je tamo bilo 25. lipnja 1991, dakle na dan kad su Hrvatska i Slovenija proglasile samostalnost.

Kako u nedjelju navodi slovenski tisak, "incident" s hrvatskim geometrima čiji je rad kako navode spriječila glavna slovenska inspektorica za urbanizam i prostor, dogodio se na području s lijeve strane rijeke Dragonje, otprilike jedan kilometar prije njena ušća u more.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙