FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pomorska nesreća u luci Tvornice cementa "Koromačno"

KOROMAČNO, 10. studenog 2005. (Hina) - U luci Tvornice cementa"Koromačno" sinoć se u 21,15 sati pri manevru isplovljenja panamskogmotornog broda "Adriacema" dužine 79 metara prevrnula i potopilapilotska brodica u vlasništvu pulske tvrtke "Istra Pilot", priopćiloje danas Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.
KOROMAČNO, 10. studenog 2005. (Hina) - U luci Tvornice cementa "Koromačno" sinoć se u 21,15 sati pri manevru isplovljenja panamskog motornog broda "Adriacema" dužine 79 metara prevrnula i potopila pilotska brodica u vlasništvu pulske tvrtke "Istra Pilot", priopćilo je danas Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Nesreća se dogodila u trenutku kad se peljar, napustivši zapovjednički most nakon manevra, spuštao na palubu radi ukrcaja na pilotsku brodicu. Pri prevrtanju brodice u more je pao Boris Bevakva iz Koromačna koji je upravljao brodicom.

Čim je obaviješten o nesreći, zapovjednik "Adriacema" Petar Volarić zaustavio je stroj te poslao spasilačku brodicu s dva člana posade da pronađe i pomogne čovjeku koji je upao u more. Nakon pola sata Bevakva je pronađen kako se drži za pramčani dio brodice te je prevezen na kopno.

Na mjestu nesreće predstavnici pulske Lučke kapetanije obavili su razgovore sa zapovjednikom, mehaničarom i peljarom, a policija je alkotestiranjem utvrdila da je zapovjednik imao 1,93 promila alkohola u krvi.

Istraga se nastavlja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙