FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crna nedjelja za zagrebačke motocikliste

ZAGREB, 24. listopada 2005. (Hina) - Jedan motociklist je poginuo, ačetvero ih je teško ozlijeđeno jučer na zagrebačkim cestama na kojimasu zabilježene 32 prometne nesreće, izvijestila je danas policija.
ZAGREB, 24. listopada 2005. (Hina) - Jedan motociklist je poginuo, a četvero ih je teško ozlijeđeno jučer na zagrebačkim cestama na kojima su zabilježene 32 prometne nesreće, izvijestila je danas policija.

Najteža nesreća u kojoj je poginuo 46-godišnji motociklist dogodila se nešto prije 12 sati na području Zaprešića. Prema policijskom izviješću, on je motociklom Honda kod mjesta Jablanovec nepropisno pretjecao kolone od šest osobnih automobila na dijelu ceste gdje je to zabranjeno te se izravno sudario s fiat unom koji je dolazio iz suprotnog smjera. Motociklist je odbačen izvan ceste, a na njega je potom pao prevrnut automobil. Iako je imao kacigu na glavi, motociklist je na mjestu nesreće poginuo, dok su vozač i putnica u fiat unu teško ozlijeđeni.

U noćnim nedjeljnim satima dogodile su se tri nesreće u kojima je bilo teško ozlijeđenih.

Prvo je 15-ak minuta iza ponoći 52-godišnjak mercedesom na raskrižju u Ulici kneza Branimira, skrečući ulijevo, udario u toyotu yaris u kojoj su ozljede opasne po životi zadobili 26-godišnji vozač i četvero suputnika. U policiji ističu da oni nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima, a da su vozač i putnici u mercedesu prošli s lakšim ozljedama jer su bili vezani.

U istoj ulici, oko 1,30 sati, teško je ozlijeđen 24-godišnji motociklist koji je bez zaštitne kacige, zbog prebrze vožnje u raskrižju pao s honde.

Gotovo u isto vrijeme 49-godišnja vozačica osobnog automobila seat ibiza skrivila je sudar na raskrižju Ulice Nikole Gorjanskog s Bolničkom cestom. Ona je skrenula ulijevo i oduzela prednost BMW-u. Vozačica je u sudaru teško ozlijeđena.

U poslijepodnevnim satima teško je stradao 24-godišnji motociklist koji je sa suzukija pao na autocesti A3 kod čvora Jankomir te 25-godišnji vozač motocikla piaggio koji je pao izbjegavajući sudar s 22-godišnjom vozačicom peugeota 206 na križanju u Žajinoj ulici.

Još jedan motociklist, 19-godišnji mladić, teško je ozlijeđen kada je na njega u Ulici Franje Jurinca naletio mercedes koji je vozio 45-godišnjak. Od siline udara motocikl je odbačen te je udario u osobni automobil fiat punto, a potom pao i udario u betonski rubnik ceste.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙