FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nautičari spašeni nakon 21-dnevnog pakla na moru

WELLINGTON, 12. listopada 2005. (Hina/dpa) - Dvoje novozelandskihnautičara vratit će se u srijedu kući nakon dramatične operacijespašavanja na Pacifiku gdje su doživjeli brodolom i preživjeli"21-dnevni pakao" na moru.
WELLINGTON, 12. listopada 2005. (Hina/dpa) - Dvoje novozelandskih nautičara vratit će se u srijedu kući nakon dramatične operacije spašavanja na Pacifiku gdje su doživjeli brodolom i preživjeli "21-dnevni pakao" na moru.

Helikopter je u srijedu pokupio Brucea Coxa (49) i Helen Kortekaas (46) nakon što ih je u utorak navečer posada broda Encounter uspjela izvući iz teško oštećene 9.7 metara duge jahte Janette Gay, te prebaciti na otočje Chatham.

Kortekaas je kazala da su nakon isplovljavanja imali tek jedan lijep dan, a preostalih 18 šibala ih je oluja s divovskim valovima. Ubrzo nakon što su odaslali poziv u pomoć brod se prevrnuo te izgubio jarbol i četiri dana more je nosilo njihovu brodicu.

"Bili smo prepušteni na milost i nemilost mora. Sigurno više nikada neću isploviti", rekla je Koretkaas, dodavši "da to neće učiniti ni Bruce iako je cijelog života bio pomorac".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙