FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljski premijer obećao borbu protiv korupcije

ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Poljski premijer KazimierzMarcinkiewicz u četvrtak je u govoru održanom prije glasovanja opovjerenju obećao da će se angažirati na iskorjenjivanju korupcije, nasmanjenju broja birokratskog osoblja, smanjenju poreza i javnogdeficita, prenosi Reuters.
ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Poljski premijer Kazimierz Marcinkiewicz u četvrtak je u govoru održanom prije glasovanja o povjerenju obećao da će se angažirati na iskorjenjivanju korupcije, na smanjenju broja birokratskog osoblja, smanjenju poreza i javnog deficita, prenosi Reuters.

Njegov govor promatrači ocjenjuju pokušajem smirivanja stanja na tržištu prije početka glasovanja. Predstavnici njegove desne manjine u vladi očekuju Marcinkiewiczevu pobjedu.

Premijer je, među ostalim, obećao da će vlada u 2006. smanjiti deficit na 30 milijardi zlota. Marcinkiewiczeva Stranka zakona i pravde u rujnu je pobijedivši na parlamentarnim izborima obećala Poljacima nov početak nakon 16 godina bolnih reformi, izvješćuje dpa.

"Poljski narod očekuje promjene na bolje i mi ih ne možemo razočarati. Želimo 'maknuti' državu iz šaka parazitskih mreža i neformalnih lobističkih skupina te je vratiti njezinim stvarnim vlasnicima - poljskome narodu", rekao je, no, promatrači su zamijetili kako u govoru nije spominjao kada bi Poljska trebala ući u eurozonu. Naime, bivša vlada obećavala je da će Poljska imati zajedničku europsku valutu do kraja desetljeća, ali analitičari u ovome trenutku vjeruju da bi se to moglo ostvariti tek između 2012. i 2014.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙