FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljska Građanska platforma vjerojatno neće podržati vladu

SOPOT, 31. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Poljska stranka Građanskaplatforma, koja zagovara interese poduzetnika, neće podržati manjinskukonzervativnu vladu premijera Kazimierza Marcinkiewicza ako sekonzervativci ne odreknu svake suradnje s populistima, rekao je uponedjeljak Donald Tusk, čelnik Platforme.
SOPOT, 31. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Poljska stranka Građanska platforma, koja zagovara interese poduzetnika, neće podržati manjinsku konzervativnu vladu premijera Kazimierza Marcinkiewicza ako se konzervativci ne odreknu svake suradnje s populistima, rekao je u ponedjeljak Donald Tusk, čelnik Platforme.

Donald Tusk je rekao da konzervativci iz stranke Pravo i Pravednost, čija je vlada suočena s glasovanjem o povjerenju idućeg tjedna, moraju izabrati između suradnje s njegovom strankom i de facto koalicije s populistima Andrzeja Leppera.

"Ne možete surađivati s Građanskom platformom i Andrzejom Lepperom istovremeno", rekao je Tusk na novinskoj konferenciji. "Pravo i Pravednost umjesto uzajamnog nadzora i političke ravnoteže s Građanskom platformom izabrala je taktički savez s Andrzejom Lepperom", dodao je.

Konzervativni premijer Marcinkiewicz treba potporu ili Tuskove ili Lepperove stranke, treće najveće snage u poljskom parlamentu, kako bi 10. studenog uspješno prošao glasovanje o povjerenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙