FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin najavio modernizaciju ruske vojske

MOSKVA, 9. studenog 2005. (Hina/dpa) - Rusija će u 2006. prionutiobnovi svojih vojnih snaga koje su u prilično lošem stanju,50-postotnim povećanjem izdvajanja iz proračuna za modernizacijunaoružanja i bolju tehničku opremljenost, izjavio je u srijedu ruskipredsjednik Vladimir Putin.
MOSKVA, 9. studenog 2005. (Hina/dpa) - Rusija će u 2006. prionuti obnovi svojih vojnih snaga koje su u prilično lošem stanju, 50-postotnim povećanjem izdvajanja iz proračuna za modernizaciju naoružanja i bolju tehničku opremljenost, izjavio je u srijedu ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Ovo je početak ključne faze u moderniziranju naših oružanih snaga, jer one su iznimno važan pokazatelj statusa jedne države te jamstvo suvereniteta naše zemlje", istaknuo je Putin.

Modernizacija će se prvenstveno odnositi na precizno oružje i sustave izviđanja. Najveću prijetnju Rusiji predstavlja međunarodni terorizam. Ruske nuklearne snage "još uvijek su u stanju zajamčiti obranu naše zemlje i njezinih saveznika od agresije", rekao je ruski ministar obrane Sergej Ivanov.

Među vojnim reformama što ih namjerava provesti ruski predsjednik je i skraćenje odsluženja vojnog roka s dvije na jednu godinu. Vojne plaće i mirovine u predstojeće tri godine trebale bi također biti povećane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙