FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi Brazilac u svemiru 2006. godine

MOSKVA, 18. listopada 2005. (Hina/dpa) - Brazilski pukovnik MarcusPontes postat će prvi Brazilac u svemiru u ožujku 2006., kada ćepoletjeti prema Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS), rekli su uutorak dužnosnici u Moskvi nakon potpisivanja ugovora o misiji.
MOSKVA, 18. listopada 2005. (Hina/dpa) - Brazilski pukovnik Marcus Pontes postat će prvi Brazilac u svemiru u ožujku 2006., kada će poletjeti prema Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS), rekli su u utorak dužnosnici u Moskvi nakon potpisivanja ugovora o misiji.

Pontes će za let u raketi Sojuz ubrzo početi obuku u Svemirskom gradu, centru za obuku astronauta u blizini Moskve, izvijestila je novinska agencija Interfax.

Načelnik ruske savezne svemirske agencije Anatolij Perminov i čelnik brazilske svemirske agencije Sergio Gaudensi također su razgovarali o modernizaciji brazilske rakete VLS-1 uz pomoć Rusije.

Bilateralni razgovori o suradnji u svemiru brzo napreduju, rekli su predsjednici Rusije i Brazila Vladimir Putin i Luiz Inacio Lula da Silva na susretu u Moskvi u utorak. Dvije zemlje, uz programe slanja ljudi u svemir i razvoja tehnologije lansiranja, razmatraju i zajednički program razvoja komunikacijskih satelita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙