FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija bi sljedeće godine mogla pristupiti WTO-u

ŽENEVA, 19. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Rusija bi dogovore opristupanju Svjetskog trgovinskoj organizaciji (WTO), nakon više oddesetljeća složenih pregovora, mogla dovršiti u proljeće iduće godine,rekao je viši ruski dužnosnik u srijedu.
ŽENEVA, 19. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Rusija bi dogovore o pristupanju Svjetskog trgovinskoj organizaciji (WTO), nakon više od desetljeća složenih pregovora, mogla dovršiti u proljeće iduće godine, rekao je viši ruski dužnosnik u srijedu.

Međutim, kako bi se taj cilj postigao, kojeg diplomati ocjenjuju optimističnim, razgovori sa sadašnjim članicama WTO-a trebaju se intenzivirati, rekao je novinarima glavni ruski pregovarač s WTO-om Maksim Medvedkov.

"Naš je stvaran strateški cilj dovršiti ove pregovore što prije", rekao je Medvedkov nakon nekoliko dana bilateralnih razgovora s radnom skupinom WTO-a koja priprema sporazum o pridruživanju Rusije. "Jasno da je moguće da se to ostvari sljedeće godine, možda u proljeće. No mi i naši partneri se, kako bi to postigli, moramo potpuno angažirati", rekao je Medvedkov.

Europski diplomat koji sudjeluje u pregovorima je ocijenio kako smatra da će za to biti potrebno duže vrijeme. "No ako će sve ići dobro, ljeto ili jesen 2006. mogli bi biti ostvarivi", rekao je europski diplomat.

Predsjedatelj radne skupine, islandski veleposlanik Stefan Johannesson, je izjavio da još nije postignut dogovor o tome kada će se radna skupina ponovno sastati i sugerirao je kako do toga možda neće doći prije početka 2006..

Ruski dužnosnici od početka stoljeća predviđaju da će razgovori, koji su zastali na pitanjima koja idu od cijene energije do poljoprivrednih tarifa, biti uskoro gotovi. Ruski predsjednik Vladimir Putin često je isticao da je jedan od njegovih gospodarskih prioriteta priključiti Rusiju WTO-u što bi omogućilo uklanjanje zapreka ruskom izvozu na ključna tržišta

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙