FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hartmann: Del Ponte konsternirana odlukom o Haradinaju

DEN HAAG/ZAGREB,13. listopada(Hina) - Glavna haška tužiteljica Carladel Ponte "konsternirana" je odlukom raspravnog vijeća Haškog suda dase optuženiku Ramushu Haradinaju dopusti političko djelovanje dokboravi na privremenoj slobodi na Kosovu i žalit će se na tu odluku,izjavila je u četvrtak njezina glasnogovornica Florence Hartmann.
DEN HAAG/ZAGREB,13. listopada(Hina) - Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte "konsternirana" je odlukom raspravnog vijeća Haškog suda da se optuženiku Ramushu Haradinaju dopusti političko djelovanje dok boravi na privremenoj slobodi na Kosovu i žalit će se na tu odluku, izjavila je u četvrtak njezina glasnogovornica Florence Hartmann.

Tužiteljica je konsternirana odlukom, jer se radi o postupanju na različit način zavisno od optuženika. Imamo i drugih političkih osoba među optuženicima, pa se nije postavljalo pitanje njihovog bavljenja politikom", kazala je Hartmann u telefonskom razgovoru iz Den Haaga, dodajući da će se Tužiteljstvo žaliti na odluku.

Podsjetila je da se Tužiteljstvo protivilo puštanju Haradinaja na slobodu zbog utjecaja na svjedoke, te dodala da njegovo političko aktiviranje samo može pojačati taj utjecaj.

Vijeće pod predsjedanjem suca Carmela Agiusa jučer je većinom glasova odlučilo dopustiti Haradinaju javno političko djelovanje, uz prethodno odobrenje UNMIK-a za svaki pojedini slučaj, što je prvi puta da se haškom optuženiku na privremenoj slobodi dopušta politička aktivnost.

Haradinaj, bivši visoki zapovjednik OVK-a, optužen je u ožujku ove godine za ratne zločine nad Srbima, Romima i Albancima počinjenim u operativnoj zoni Djukagjini, Metohija, 1998. godine. Odmah se predao, a na privremenu slobodu je pušten 6. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙