FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Starigrad - Paklenica: razminirane staze u NP-u "Paklenici"

STARIGRAD/PAKLENICA, 9. studenog 2005. (Hina) - U Upravi NP-a"Paklenice" u Starigradu podno Velebita svečano je proslavljensvršetak razminiranja triju planinarskih staza na ukupno 146 tisućačetvornih metara prostora, pa su postali prohodni planinarski prolazii staze koji povezuju dvije regije, ličku sa sjeverne i dalmatinsku sjužne strane u NP-u "Paklenici".
STARIGRAD/PAKLENICA, 9. studenog 2005. (Hina) - U Upravi NP-a "Paklenice" u Starigradu podno Velebita svečano je proslavljen svršetak razminiranja triju planinarskih staza na ukupno 146 tisuća četvornih metara prostora, pa su postali prohodni planinarski prolazi i staze koji povezuju dvije regije, ličku sa sjeverne i dalmatinsku s južne strane u NP-u "Paklenici".

Razminiranje je obavilo 25 pirotehničara različitih tvrtaka koji su otkrili i uništili 38 ubojitih sredstava, a cijeli posao je stajao 1,2 milijuna kuna, koje su darovali Kneževina Monaco, talijanska vlada i UNHCR.

Predstavnicima darovatelja, koji su bili na današnjoj svečanosti u Upravi NP-a, zahvalio je pomoćnik ministra kulture Zoran Šikić. Šikić je izrazio nadu da će svi parkovi prirode i nacionalni parkovi do 2007. biti potpuno razminirani.

Kad je riječ o NP-u "Paklenici", Šikić je podsjetio da treba razminirati još dva smjera, jedan ispod Sv. Brda koji vodi prema Sv. Roku, i drugi od Javornika prema Lici.

Darovateljima je zahvalio i zadarski župan Ivo Grbić. Istaknuo je da se razminiranje u Zadarskoj županiji uspješno provodi, a za sljedeću godinu će Županija kandidirati 78 projekata za moguće donatore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙