FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Parlament Federecije BiH pokušava zaustaviti prodaju Energopetrola

SARAJEVO,26. listopada(Hina) - Zastupnički dom Parlamenta FederacijeBosne i Hercegovine za dva tjedna održat će izvanredno zasjedanje kakobi raspravljao o najavljenoj prodaji poduzeća Energopetrolhrvatsko-mađarskom naftnom konzorciju INA-MOL, prenose u srijedusarajevski mediji.
SARAJEVO,26. listopada(Hina) - Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za dva tjedna održat će izvanredno zasjedanje kako bi raspravljao o najavljenoj prodaji poduzeća Energopetrol hrvatsko-mađarskom naftnom konzorciju INA-MOL, prenose u srijedu sarajevski mediji.

Zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice Zastupničkog doma podnijeli su oporbene stranke Socijaldemokratska partija (SDP) i Bosanska stranka (BOSS), a predsjedatelj doma Muhamed Ibrahimović najavio je kako su ispunjeni uvjeti za održavanje takve sjednice.

Klub SDP-a najavio je kako će tražiti poništenje odluke o privatizaciji Energopetrola te donošenje mjera za sanaciju te tvrtke.

Predsjednik kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) Šemsudin Mehmedović izjavio je za "Dnevni avaz" kako iz ove stranke također podupiru zahtjev za izvanrednom sjednicom.

Potvrdio je štoviše kako smatra štetnom odluku Vlade da se Energopetrol proda INA-i i MOL-u jer bi one na taj način "stekle monopol na naftnom tržištu BiH".

Federalni premijer Ahmet Hadžipašić tražio je da sjednica Zastupničkog doma, ako će se već održati, uslijedi što prije, jer svaka odgoda rješavanja statusa Energopetrola može dovesti do propasti te tvrtke.

On je upozorio zastupnike kako Energopetrolu prijeti stečaj zbog mogućeg aktiviranja hipoteke nad 25 najboljih benzinskih crpki po osnovi kredita kod HVB banke.

Hadžipašić je ranije upozorio kako su nerealna očekivanja da Federacija sanira Energopetrol, jer to traži trenutačna ulaganja od 25 do 30 milijuna eura te ulaganja još 75 milijuna eura u naredne tri godine, a tog novca naprosto nema.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙