FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski eurozastupnik o Šengenu i euru

LJUBLJANA,15. listopada(Hina) - Pomicanjem šengenske granice dublje najugoistok i uvođenjem zajedničke valute eura Slovenci će doista početiživjeti kao Europljani, ocjena je nekadašnjeg slovenskog premijera iministra vanjskih poslova Lojza Peterlea, danas zastupnika u Europskomparlamentu i potpredsjednika slovenskih demokršćana.
LJUBLJANA,15. listopada(Hina) - Pomicanjem šengenske granice dublje na jugoistok i uvođenjem zajedničke valute eura Slovenci će doista početi živjeti kao Europljani, ocjena je nekadašnjeg slovenskog premijera i ministra vanjskih poslova Lojza Peterlea, danas zastupnika u Europskom parlamentu i potpredsjednika slovenskih demokršćana.

"Tek kad dođe do Schengena i eura Slovenci će doista početi živjeti na europski način, a onda će trebati iskoristiti tu priliku", rekao je Peterle sinoć na jednoj političkoj tribini u Goriziji (Italija), govoreći o prioritetima vlade premijera Janeza Janše.

"Za Sloveniju je od izuzetne važnosti da se šengenska granica što više pomakne prema jugoistoku, a to je dobro i za cijelu Europu", rekao je Peterle, kako u subotu prenosi slovenska tiskovna agencija STA. Izjasnio se i za što bolju suradnju Slovenije s Italijom, založivši se za uklanjanje starih predrasuda u pograničnom području i suradnji na području Alpe-Jadran.

Slovenija u 2007. godini namjerava uvesti zajedničku europsku valutu euro i dovršiti šengensku kontrolu na granici s Hrvatskom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙