FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen Nijemac s opljačkanih više od 7,2 milijuna eura

ZADAR, 24. listopada 2005. (Hina) - Zadarska policija u nedjelju je ukafiću LA, u četvrti Borik, pronašla i uhitila 39-godišnjeg njemačkogdržavljanina osumnjičena za pljačku sedam milijuna eura iz jednezaštitarske tvrtke.
ZADAR, 24. listopada 2005. (Hina) - Zadarska policija u nedjelju je u kafiću LA, u četvrti Borik, pronašla i uhitila 39-godišnjeg njemačkog državljanina osumnjičena za pljačku sedam milijuna eura iz jedne zaštitarske tvrtke.

Načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina izvijestio je u ponedjeljak na izvanrednoj konferenciji za novinare da je u njegovu automobilu, parkiranom u podzemnoj garaži jedne obiteljske kuće pronađen gotovo sav opljačkani novac.

Uhićeni njemački državljanin zaposlenik je tvrtke "EXSIRO GMBH", koja se nalazi u mjestu Rostock u Njemačkoj, i nekada je bio pripadnik policije bivšeg DDR-a. "EXSIRO GMBH" nezavisni je "servis provider" (zaštitarska tvrtka) koja provodi transport gotovine za banku "Sparkasse Furstenfeldbruck".

Policija ističe kako je optuženi njemački državljanin 7. listopada ove godine, oko 17,30 sati na kraju radnog dana, kada su svi zaposlenici otišli iz prostorija navedene tvrtke, iz sefa kojemu je imao pristup, a u kojemu se nalazilo oko 7,2 milijuna eura u vlasništvu spomenute banke, uzeo sav novac i stavio ga u svoj privatni automobil s namjerom da ga zadrži.

Dana, 10. listopada, lokalni sud u Muenchenu izdao je uhidbeni nalog za 39-godišnjim njemačkim državljaninom zbog naročito teškog slučaja krađe. O svemu je obaviješteno i hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova.

Zbog opravdane sumnje da bi se optuženi mogao nalaziti na zadarskom području, policija je poduzela radnje kako bi se utvrdilo mjesto njegova boravka, rekao je načelnik PU zadarske Dražina.

PU zadarska organizirala je poseban policijski tim koji je, u suradnji s djelatnicima MUP-a i kolegama iz njemačke policije, jučer pronašao i uhitio osumnjičenog. Utvrđeno je da je on u Zadar došao 8. listopada, te boravio na više adresa.

Koliko je točno novca pronađeno u automobilu načelnik Dražina nije mogao odgovoriti jer je rekao da je u tijeku prebrojavanje. Procjenjuje se da je optuženi Nijemac potrošio manju količinu za svoje svakodnevne potrebe. Uglavnom, pronađeni novac težak je 350 kilograma i bio je u prtljažniku autombila.

Zadarska policija nema spoznaja da mu je netko pomagao u Zadru ili da se s nekim posebno družio.

Načelnik PU zadarske Anton Dražina rekao je da su imali i pomoć građana koji su ga na temelju tjeralice i fotografije na internet adresama prepoznali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙