FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavak pregovora o sjevernokorejskom nuklearnom programu

PEKING, 9. studenog 2005. (Hina/AFP) - Šest zemalja koje sudjelujuu pregovorima o sjevernokorejskom nuklearnom programu sastalo se usrijedu u Pekingu da razmotre smjernice prema kojima bi Pjongjangodustao od svojeg nuklearnog programa.
PEKING, 9. studenog 2005. (Hina/AFP) - Šest zemalja koje sudjeluju u pregovorima o sjevernokorejskom nuklearnom programu sastalo se u srijedu u Pekingu da razmotre smjernice prema kojima bi Pjongjang odustao od svojeg nuklearnog programa.

Riječ je o prvom danu petog kruga pregovora započetih prije dvije godine između Sjedinjenih Država, Kine, Japana, Rusije i dviju Koreja.

Pregovorima se pokušava riješiti kriza izazvana odlukom Sjeverne Koreje potkraj 2002. da nastavi svoj nuklearni program, kojim se prekida dogovor zaključen sa Sjedinjenim Državama 1994.

Novi pregovori će trajati do petka.

Prvog su dana Južna Koreja, Japan i Sjedinjene Države predložile slične smjernice, kako bi se počela provoditi sporazum postignut 19. rujna tijekom prethodnih razgovora.

Šest zemalja se tada složilo oko odredaba prema kojima će Sjeverna Koreja odustati od svojih nuklearnih programa, u razmjenu za sigurnosna jamstva i pomoć u energiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙