FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjeverna Koreja želi pozvati ElBaradeija u Pjongjang

TOKIO, 21. listopada 2005. (Hina/AFP) - Sjeverna Koreja želi pozvatidirektora Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) i dobitnikaNobelove nagrade za mir Mohameda ElBaradeija, izjavio je u petak uTokiju guverner Novog Meksika Bill Richardson, na povratku s misijedobre volje u Pjongjangu.
TOKIO, 21. listopada 2005. (Hina/AFP) - Sjeverna Koreja želi pozvati direktora Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) i dobitnika Nobelove nagrade za mir Mohameda ElBaradeija, izjavio je u petak u Tokiju guverner Novog Meksika Bill Richardson, na povratku s misije dobre volje u Pjongjangu.

"Sjeverna Koreja potvrdila je namjeru da pristupi ugovoru o neširenju nuklearnog naoružanja i IAEA-i", izjavio je Richardson na konferenciji za tisak u glavnom gradu Japana.

"Kazali su također da će u Sjevernu Koreju, u pogodnom trenutku, pozvati čelnike IAEA-a, uključujući Mohameda ElBaradeija", nastavio je demokratski guverner, dodajući da je Pjongjang spreman raspravljati o nastavku inspekcija Agencije.

Richardson je potvrdio da će Sjeverna Koreja pristati da se "bezuvjetno" vrati za stol multilateralnih pregovora o nuklearnom programu, čiji je sljedeći ciklus predviđen za početak studenoga u Pekingu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙