FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba "Suvremena dubrovačka umjetnost" u Rijeci

RIJEKA,9. studenoga 2005.(Hina)) - U Muzeju moderne i suvremeneumjetnosti (MMSU) u Rijeci sutra će se otvoriti izložba "Suvremenadubrovačka umjetnost" na kojoj će se predstaviti suvremeni likovniumjetnici iz toga grada, najavljeno je na današnjoj konferenciji zanovinstvo.
RIJEKA,9. studenoga 2005.(Hina)) - U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) u Rijeci sutra će se otvoriti izložba "Suvremena dubrovačka umjetnost" na kojoj će se predstaviti suvremeni likovni umjetnici iz toga grada, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Riječ je o razmjeni izložaba riječkog MMSU-a i dubrovačke Umjetničke galerije. Naime, istodobno s tom izložbom u Dubrovniku se postavlja izložba "Nova riječka scena" na kojoj se, u organizaciji MMSU-a, izlažu djela riječkih autora.

Ravnatelj dubrovačke Umjetničke galerije Antun Maračić, autor koncepcije, izbora i postava izložbe, ustvrdio je da se vrijednost rada umjetnika iz Dubrovnika može određivati i na temelju njihova odupiranja, kako je rekao, "pritisku" grada i krajolika da svojom ljepotom i poviješću nametnu izrazit odnos i motive.

Publici će se predstaviti Slaven Tolj, Ervin Babić, Joško Baće, Mara Bratoš, Paško Burđelez, Viktor Daldon, Marko Ercegović, Tina Gverović, Ivana Jelavić, Božo Jurjević, Ana Opalić, Ivana Pegan Baće, Luko Piplica, Ivan Skvrce i Ivona Vlašić.

Radovi su u rasponu od videouradaka, fotografija i slikarstva do instalacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙