FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodna konferencija HPEU-a idućeg tjedna u Zagrebu

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Međunarodna konferencija Hrvatskepaneuropske unije (HPEU) "Europski ustav i perspektive Europske unije,suradnja EU sa Sredozemljem - Hrvatska 2007." održat će se u Zagrebuod 21. do 23. listopada, najavio je u četvrtak u Zagrebu predsjednikHPEU-a Pavo Barišić.
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Međunarodna konferencija Hrvatske paneuropske unije (HPEU) "Europski ustav i perspektive Europske unije, suradnja EU sa Sredozemljem - Hrvatska 2007." održat će se u Zagrebu od 21. do 23. listopada, najavio je u četvrtak u Zagrebu predsjednik HPEU-a Pavo Barišić.

Prema njegovim riječima, konferencija će okupiti predsjednike i predstavnike desetak nacionalnih paneuropskih organizacija, kao i predstavnike Europskog parlamenta i Republike Hrvatske.

Dolazak svojih predstavnika potvrdile su paneuropske organizacije iz Njemačke, Francuske, Mađarske, Austrije, Slovenije, BiH, Makedonije i Slovačke.

Dan uoči konferencije, u četvrtak 20. listopada, ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović održat će predavanje u prostorijama HPEU-a u Zagrebu na temu "3D, pogled na šesto proširenje Europske unije".

Prvog dana konferencije, koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, predviđena su izlaganja na temu "Europski ustav i perspektive Europske unije, suradnja EU sa Sredozemljem - Hrvatska 2007.".

Drugog dana se očekuje izlaganje domaćina, predsjednika Sabora Vladimira Šeksa, počasnog predsjednika Međunarodne paneuropske unije Otta von Habsburga, člana Europskog parlamenta Bernda Posselta, glavnog direktora u Europskom parlamentu Gerarda Bokanowskog i drugih sudionika skupa.

Također će biti predstavljena knjiga "Otto von Habsburg - Životopis".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙