FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Microsoft sutra u Varaždinu otvara poslovno-tehnološki centar

ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Informatička tvrtka MicrosoftHrvatska sutra će u Varaždinu otvoriti Microsoftov poslovno-tehnološkicentar, investiciju vrijednu dva milijuna dolara.
ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Informatička tvrtka Microsoft Hrvatska sutra će u Varaždinu otvoriti Microsoftov poslovno-tehnološki centar, investiciju vrijednu dva milijuna dolara.

Kroz taj centar izravnu će pomoć dobiti barem 100 neovisnih proizvođača softvera u Hrvatskoj u obliku formalne obuke ili tehničke pomoći pri razvoju softvera, ističu iz Microsofta Hrvatska.

U toj tvrtki vjeruju da će centar doprinijeti zapošljavanju barem 200 novih djelatnika u tvrtkama neovisnih proizvođača softvera, zahvaljujući razvoju i prodaji novih proizvoda, odnosno otvaranju novih tržišta za postojeće proizvode.

Očekuju i da će kao rezultat rada tog centra biti pokrenuto barem 20 novih tvrtki neovisnih proizvođača softvera te da će barem 50 novih softverskih rješenja biti razvijeno i ponuđeno na tržištima Hrvatske i Europe.

Predsjednik Uprave Microsofta EMEA i viši potpredsjednik Microsoft korporacije Jean-Philippe Courtois najavio je prilikom posjeta premijeru Ivi Sanderu u svibnju 2005. da će varaždinski centar ujedno poslužiti kao model za eventualno buduće osnivanje drugih razvojnih centara u regiji.

U realizaciji tog poslovno-tehnološkog centra, uz Microsoft sudjeluju tvrtke CISCO, HP, T-COM, kao i grad Varaždin koji će dati svoj doprinos u resursima potrebnim za razvoj centra.

U centru će biti osigurana infrastruktura i resursi potrebni neovisnim proizvođačima softvera, čiji je broj u zadnje četiri godine u Hrvatskoj narastao na oko 250 tvrtki.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙