FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IskonInternet za deset dana odlučuje o izlasku na burzu

ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik uprave pružateljInternet i telekomunikacijskih usluga IskonInterneta Damir Sabol danasje najavio da će se za desetak dana znati da li će ta tvrtka ponuditisvoje dionice na burzi putem inicijalne javne ponude (IPO) ili ne,odnosno izdavanjem i javnom ponudom novih dionica, čime bi bila ijedina tehnološko-telekomunikacijska dionica u Hrvatskoj.
ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik uprave pružatelj Internet i telekomunikacijskih usluga IskonInterneta Damir Sabol danas je najavio da će se za desetak dana znati da li će ta tvrtka ponuditi svoje dionice na burzi putem inicijalne javne ponude (IPO) ili ne, odnosno izdavanjem i javnom ponudom novih dionica, čime bi bila i jedina tehnološko-telekomunikacijska dionica u Hrvatskoj.

Izlazak na burzu u toj tvrtki drže jednim od načina finaciranja širenja svog poslovanja, odnosno izgradnje vlastite infrastrukture uz pristup izdvojenoj lokalnoj petlji, točnije građenje optičke mreže i vlastite usluge širokopojasnog Interneta ADSL-a.

Sabol, koji je ponovno izabran za predsjednika uprave, dodao je će na dokapitalizaciju tvrtke ići putem inicijalne javne ponude (IPO), a cilj im je prikupiti dovoljno sredstava za razvoj infrastrukture, ali i, kako je rekao, ostaviti dovoljno prostora "da dionica normalno funkcionira".

Sabol je pojasnio da će, ako dođe do IPO-a, biti riječ samo o novoizdanim dionicama tvrtke, jer su se postojeći Iskonovi dioničari obvezali da najmanje godinu dana neće prodavati svoje dionice.

No nije želio reći ništa više o kojoj količini dionica je riječ, kolika će vrijednost po dionici, niti je želio procijeniti ukupnu vrijednost tvrtke i Iskonova branda.

Trenutno su u postupku pretvaranja preferencijalnih dionica u redovne u ukupnoj strukturi dionica, rekao je Sabol.

Govoreći i poslovnim planovima tvrtke istaknuo je da su zainteresirani za područje širokopojasnog Interneta u Hrvatskoj i druge napredne usluge. Dodao je da će raditi i na razvoju sadržaja za Internet, jer im je značajan prihod postalo oglašavanje preko Interneta. U tom su segmentu ostvarili 30 postotni rast prihoda.

IskonInternet je među vodećim davateljima naprednih telekomunikacijskih i Internet usluga u Hrvatskoj, a zapošljava 160 stručnjaka. Ukupni prihodi Iskon grupe u 2004. iznosili su 66,9 milijuna kuna, što je 15 posto više u odnosu na 2003., dok je dobit bila pet milijuna kuna.

Temeljni kapital tvrtke je 42 milijuna kuna. Najveći pojedinačni dioničar je Proficio, dok tvrtka IskonInternet ima 10 posto dionica.

Iskonove usluge koristi više od devet tisuća tvrtki, 103.255 privatnih korisnika, a imaju i 6.800 korisnika širokopojasnog Interneta ADSL. Iskonov portal svakodnevno posjeti i 142 tisuće jedinstvenih posjetitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙