FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

G20 protiv poskupljenja nafte

XIANGHE, 15. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Bogate i zemlje urazvoju, okupljene u Skupinu G20 najavile su u subotu da će prihvatitisve nužne načine za borbu protiv vrtoglava rasta cijene nafte i protivdrugih prijetnji globalnoj ekonomiji.
XIANGHE, 15. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Bogate i zemlje u razvoju, okupljene u Skupinu G20 najavile su u subotu da će prihvatiti sve nužne načine za borbu protiv vrtoglava rasta cijene nafte i protiv drugih prijetnji globalnoj ekonomiji.

Na sastanku u gradu Xiangheu kraj Pekinga financijski ministri i guverneri središnjih banaka zemalja G20 izrazili su zabrinutost zbog inflacijskoga rizika izazvanog rastom cijena nafte, te zbog sve izraženijih protekcionističkih tendencija i ekonomskih debalansa, poput američkoga državnoga deficita.

"Strahujemo da bi dugotrajne visoke cijene nafte mogle usporiti rast i izazvati nestabilnost globalne ekonomije", kaže se u nacrtu zaključka.

Rodrigo Rato, čelnik Međunarodnoga monetarnog fonda, kaže da bi globalni rast ove godine morao ostati čvrst na 4,3 posto, ali da bi svijet mogao doživjeti i težak udarac zbog nafte i ostali pukotina u sustavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙