FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MTČ smanjio gubitak na 2,21 milijuna kuna

ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Čakovečki proizvođač pletivaMeđimurska trikotaža Čakovec (MTČ) u prvih je devet mjeseci ove godineposlovala s neto gubitkom od 2,21 milijuna kuna, što je smanjenjegubitka za 70 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada je gubitakiznosio 7,38 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća tetvrtke koje prenosi Varaždinska burza.
ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Čakovečki proizvođač pletiva Međimurska trikotaža Čakovec (MTČ) u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s neto gubitkom od 2,21 milijuna kuna, što je smanjenje gubitka za 70 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada je gubitak iznosio 7,38 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke koje prenosi Varaždinska burza.

Ukupni su prihodi MTČ-a u devet mjeseci 2005. iznosili 23,78 milijuna kuna i povećani su 12,4 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok su ukupni rashodi tvrtke smanjeni za 8,9 posto, na 25,99 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje u zemlji povećani su za 31,1 posto, na 22 milijuna kuna, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu smanjeni za 56,8 posto, sa 2,27 milijuna kuna na 981 tisuću.

Uprava tvrtke u pojašnjenju poslovnih rezultata iznosi kako u strukturi prihoda po segmentima i djelatnostima, 91 posto prihoda otpada na proizvdnju pletiva, a devet posto na izvršenje usluga.

Dodaju da imaju otežanu naplatu na domaćem tržištu, te ističu neizvjesnost naplate od nekih kupaca.

Najveći pojedinačni dioničar MTČ-a je Milan Bernik iz Škofja Loke sa ukupno 22,39 posto dionica, a slijedi Miljenko Bregović iz Varaždina sa 16,64 posto dionica.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙