FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oglasnik u 2005. očekuje prihod veći od 63 milijuna kuna

ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Poduzeće za novinsko-nakladničkudjelatnost Oglasnik ostvarilo je u prvih devet mjeseci 2005. prihod od45 milijuna kuna, što je 18 posto veći prihod u odnosu na lanjskugodinu, pa u ovoj godini očekuju prihod veći od 63 milijuna kuna,izvijestila je ta tvrtka.
ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Poduzeće za novinsko-nakladničku djelatnost Oglasnik ostvarilo je u prvih devet mjeseci 2005. prihod od 45 milijuna kuna, što je 18 posto veći prihod u odnosu na lanjsku godinu, pa u ovoj godini očekuju prihod veći od 63 milijuna kuna, izvijestila je ta tvrtka.

Iz Oglasnika, koji danas obilježava izlazak 2000. broja, ističu da su im prodaja novina i oglasnog prostora najveći izvori prihoda.

Prihod od prodaje novina u porastu je u odnosu na lani, što znači da naklada i dalje raste, a prosječna iznosi oko 30 tisuća komada po broju, dok je prosječna čitanost 2,5 do 3 čitatelja po primjerku.

Remitenda se kreće oko 30 posto i stalno se smanjuje optimizacijom distribucijskog kanala, uz rast prodaje, pojašnjavaju iz Oglasnika.

U ovoj godini Oglasnik će tiskati 150 brojeva, odnosno ukupno 4,5 milijuna primjeraka.

Iz Oglasnika ističu da je najveći rast prihoda ostvaren u segmentu za male oglašivače, nakon uvođenja mogućnosti ponavljanja oglasa, a pokrenuta je nova internetska stranica.

Oglasnik danas ima 80 zaposlenika, a uz daljnje širenje poslovanja tijekom sljedeće godine najavljuju povećanje na više od stotinu.

Trenutno se realizira investicija ukupna vrijedna pola milijuna eura, u kojoj je uz nabavu računala, ulaganja u infrastrukturu i implementacija novog računovodstvenog softvera i specijaliziranog programa za prijam i obradu oglasa, prodaju oglasnog prostora te grafičku pripremu.

Projekti će biti završeni do kraja godine, do kada je planirano i preseljenje u novu poslovnu zgradu u Otoku u Novom Zagrebu, najavljuju iz Oglasnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙