FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Selem i Rošić dobitnici nagrada za životno djelo hrvatskog glumišta

ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski književnik, kazališnidjelatnik, operni redatelj Petar Selem i dramska prvakinja Neva Rošićdobitnici su Nagrade hrvatskog glumišta 2005. za svekoliko umjetničkodjelovanje.
ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski književnik, kazališni djelatnik, operni redatelj Petar Selem i dramska prvakinja Neva Rošić dobitnici su Nagrade hrvatskog glumišta 2005. za svekoliko umjetničko djelovanje.

Prvi put ove godine dodijelit će se i godišnja nagrada baletnom umjetniku koreografu Milku Šparembleku.

Te odluke istaknute su na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom društvu dramskih umjetnika u povodu objave nominacija za Nagrade hrvatskoga glumišta u 27 kategorija iz dramske, operne i baletne umjetnosti te najboljih postignuća s područja radio i tv drama, predstava za djecu, lutkarskih predstava, te postignuća za najbolju scenografiju i kostimografiju.

Ovogodišnjim dobitnicima nagrade, koje dodjeljuje Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, bit će uručene na tradicionalnoj svečanosti 24. studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

O važnosti Nagrada hrvatskog glumišta kojima se afirmira glazbeno-scenska umjetnost govorili su predsjednik HDDU-a Goran Grgić, predsjednici žirija za dramu, operu, balet i predstave za djecu Joško Juvančić, Jagoda Martinčević, Dalibor Paulik i Zlatko Krilić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙