FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar Kitarović u Perthu s ministricom obrazovanja Zapadne Australije

ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova ieuropskih integracija Kolinda Grabar Kitarović, koja boravi u radnomposjetu Australiji, sastala se u ponedjeljak u Perthu s ministricom zaobrazovanje u vladi Zapadne Australije, Ljiljanom Mariom Ravlić,doznaje se iz priopćenja ministarstva (MVPEI).
ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović, koja boravi u radnom posjetu Australiji, sastala se u ponedjeljak u Perthu s ministricom za obrazovanje u vladi Zapadne Australije, Ljiljanom Mariom Ravlić, doznaje se iz priopćenja ministarstva (MVPEI).

Ministrica Grabar Kitarović čestitala je ministrici Ravlić na izboru u vladu Zapadne Australije, kao prvoj ministrici rođenoj izvan Australije, te joj zahvalila na iskazanom interesu za Hrvatsku i jačanju bilateralnih odnosa dviju zemalja, dodaje se u priopćenju.

Prema istom izvoru, visoka australska dužnosnica iskazala je zanimanje za jačanjem gospodarske suradnje između dvije zemlje, ponudivši konkretnu tehničku pomoć, te suradnje na području obrazovanja. Predložila je uspostavu sustava razmjene studenata, što bi, kako je ocijenila, doprinijelo jačanju kulturnih i neformalnih veza između građana Hrvatske i Australije.

Tijekom boravka u Perthu, ministrica Grabar Kitarović susrela se u Hrvatskom centru u North Fremantleu s predstavnicima hrvatske zajednice i tom ih prilikom upoznala s trenutnom političkom situacijom u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na proces pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, priopćeno je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙