FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VN Australije: Pedrosa obranio naslov u klasi 250 ccm

PHILLIP ISLAND, 16. listopada 2005. (Hina) - Španjolski motociklistDaniel Pedrosa (Honda) obranio je naslov svjetskog prvaka u klasi do250 ccm pobjedom u 15. utrci sezone Velikoj nagradi Australije nastazi u Phillip Islandu.
PHILLIP ISLAND, 16. listopada 2005. (Hina) - Španjolski motociklist Daniel Pedrosa (Honda) obranio je naslov svjetskog prvaka u klasi do 250 ccm pobjedom u 15. utrci sezone Velikoj nagradi Australije na stazi u Phillip Islandu.

Pedrosi je pomogla činjenica da je njegov glavni konkurent Australac Casey Stoner odustao već u trećem krugu, pa je Španjolac dvije utrke prije kraja osigurao naslov. U ovoj klasi je u Australiji drugi bio Argentinac Sebastian Porto (Aprilia), a treći Španjolac Jorge Lorenzo (Honda).

Talijan Valentino Rossi (Yamaha) davno je osigurao naslov u klasi MotoGP, ali mu to nije smetalo da u Phillip Islandu dođe i do 11. pobjede sezone. U ovom elitnom razredu drugi je bio Amerikanac Nicky Hayden (Honda), a treći Španjolac Carlos Checa (Ducati).

Švicarac Thomas Luethi (Honda) bio je najbrži u najslabijoj klasi do 125 ccm, čime je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku, budući da je do danas vodeći Finac Mika Kallio bio peti. Drugo i treće mjesto osvojili su Japanec Tomojoshi Kojama (Honda) i Talijan Marco Simoncelli (Aprilia).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙