FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Kolinda Grabar-Kitarović u radnom posjetu Australiji

CANBERRA, 31. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska ministrica KolindaGrabar-Kitarović doputovala je u radni posjet Australiji tijekomkojega će se sastati s australskim ministrom vanjskih poslovaAlexanderom Downerom i s drugim visokim australskim dužnosnicima skojima će razgovarati o aktualnim vanjskopolitičkim pitanjima ibilateralnim političkim odnosima dviju zemalja, priopćilo je uponedjeljak Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.
CANBERRA, 31. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska ministrica Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je u radni posjet Australiji tijekom kojega će se sastati s australskim ministrom vanjskih poslova Alexanderom Downerom i s drugim visokim australskim dužnosnicima s kojima će razgovarati o aktualnim vanjskopolitičkim pitanjima i bilateralnim političkim odnosima dviju zemalja, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Ministrica će tijekom posjeta koji traje do 10. studenoga posjetiti Canberru gdje će se susresti s australskim kolegom Alexanderom Downerom te s Amandom Vanstone, senatoricom i ministricom za useljeništvo, multikulturalna i domorodačka pitanja Australije.

Kolinda Grabar Kitarović sastat će se i sa senatoricom Južne Australije Natashom Stott Dešpojom te s članovima Australsko-hrvatske parlamentarne skupine, a predviđeno je da sudjeluje na proslavi obilježavanja 10. godišnjice otvaranja veleposlanstva Republike Hrvatske u Australiji, dodaje se u priopćenju.

Ministrica Grabar-Kitarović posjetit će i Melbourne gdje će se sastati s gradonačelnikom Johnom Soaom, guvernerom Victorije Johnom Landyem i predsjednicom Parlamenta Victorije Monicom Gould.

Kako se navodi u priopćenju, ministrica će se u Sydneyu susresti s predsjednikom parlamenta Novog Južnog Walesa Johnom Aquilinom i s prorektoricom sveučilišta Macquarie Dianne Yerbury.

U Perthu će se ministrica Grabar-Kitarović susresti s Geoffom Galloppom, premijerom Zapadne Australije uz nazočnost Ljiljane Ravlich, ministrice obrazovanja Zapadne Australije, priopćilo je MVPEI.

Ministrica Grabar-Kitarović u Canberri će održati predavanje na temu "Hrvatska na putu prema Europskoj uniji" na Australskom nacionalnom sveučilištu. Osim toga, predavanja će održati i u Melbourneu, u Australskom institutu međunarodnih odnosa, pod nazivom "Hrvatski put u Europu", te u Sydneyu na Sveučilištu Macquarie, na temu "Hrvatska i Europska unija". Uvodno izlaganje na hrvatskom jeziku s naslovom "Domovinska i iseljena Hrvatska" ministrica Grabar-Kitarović održat će u hrvatskom klubu u Sydneyu, kaže se u priopćenju.

Tijekom posjeta Australiji ministrica Grabar-Kitarović susrest će se i s predstavnicima hrvatskih iseljenika u Australiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙