FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Grabar-Kitarović sastala se s dužnosnicima Novog Južnog Walesa

ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova ieuropskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović tijekom radnog posjetaAustraliji u petak se u Sydneyu sastala s predsjednikom parlamentaNovog Južnog Walesa Johnom Aquilinom i s prorektoricom SveučilištaMacquarie Dianne Yerbury, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova ieuropskih integracija.
ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović tijekom radnog posjeta Australiji u petak se u Sydneyu sastala s predsjednikom parlamenta Novog Južnog Walesa Johnom Aquilinom i s prorektoricom Sveučilišta Macquarie Dianne Yerbury, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Ministrica Grabar-Kitarović i predsjednik Parlamenta Aquilina složili su se da je velika hrvatska zajednica u Australiji najjači čimbenik bilateralnih odnosa dviju zemalja te da su odnosi dviju država dobri, ali bi se mogli još poboljšati, poglavito u području gospodarstva, priopćio je MVPEI.

Nakon susreta s prorektoricom Yerbury ministrica Grabar-Kitarović održala je na Sveučilištu Macquarie predavanje o temi "Hrvatska i Europska unija".

Govoreći o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, ministrica je prisutne upoznala sa statusom Republike Hrvatske kao države kandidatkinje za punopravno članstvo u Europskoj uniji i s tijekom pristupnih pregovora koji su počeli 3. listopada.

Tijekom boravka u Sydneyu ministrica je u Hrvatskom klubu Punchbowl održala predavanje o temi "Domovinska i iseljena Hrvatska".

Prema posljednjim podacima u Australiji živi 105.747 Hrvata, uglavnom u urbanim sredinama, na području Australije djeluje nekoliko desetaka hrvatskih klubova i društava te desetak katoličkih centara. Najpoznatiji i najbrojniji klubovi nalaze se u Sydneyu, Melbourneu, Perthu, i Canberri. Hrvatsko iseljeništvo u Australiji predstavlja jednu od najvećih i društveno najorganiziranijih hrvatskih zajednica u svijetu, dodaje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙