FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lado će godišnjim koncertom "Hod kroz god" proslaviti 56. rođendan

ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Ansambl narodnih plesova i pjesamaLado će, godišnjim koncertom "Hod kroz god" u Hrvatskom narodnomkazalištu 9. i 10. studenog i Lisinskom 14. studenog, proslaviti svoj56. rođendan.
ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Ansambl narodnih plesova i pjesama Lado će, godišnjim koncertom "Hod kroz god" u Hrvatskom narodnom kazalištu 9. i 10. studenog i Lisinskom 14. studenog, proslaviti svoj 56. rođendan.

Kako je danas priopćeno, ideja autora koncerta Ivana Ivančana ml., umjetničkog direktora Ansambla, bila je predstaviti najvažnije hrvatske tradicijske običaje i blagdane tijekom godine, kroz plesne koreografije i napjeve koje Lado njeguje u svom repertoaru.

"Hod kroz god" je svojevrsno putovanje kroz godinu dana hrvatskih običaja i blagdana: od Poklada, preko korizmenih običaja do Uskrsa, od Jurjeva i Duhova do Ivanja, od Velike Gospe preko žetvenih i svadbenih običaja do Božića.

U svaki od tih trenutaka u godini uvest će glas naratora, glumca Adama Končića, uz elektronsko-glazbenu podlogu prožetu tradicionalnim glazbenim elementima, te uz projekciju tematskih fotografija autora Vide Bagura i Željka Kveštaka.

Autor tekstova je Tvrtko Zebec s Instituta za etnologiju i folkloristiku, dok glazbenu podlogu potpisuje član Ansambla Lado i glazbenog dvojca HRelectro Boris Harfman - Hari.

S istim programom Lado će se predstaviti i u karlovačkom Domu hrvatske vojske 8. studenoga, te u Sportskoj dvorani u Kostreni 12. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙