FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Varaždinskim baroknim večerima dva koncerta

VARAŽDIN, 8. listopada 2005. (Hina) - U sklopu programa 35.Varaždinskih baroknih večeri, Slovenski komorni zbor i Slovenskikomorni orkestar održali su večeras koncert u varaždinskoj katedrali.
VARAŽDIN, 8. listopada 2005. (Hina) - U sklopu programa 35. Varaždinskih baroknih večeri, Slovenski komorni zbor i Slovenski komorni orkestar održali su večeras koncert u varaždinskoj katedrali.

Zborom i Orkestrom ravnao je Mirko Cuderman a kao solisti nastupili su Mateja Arnež-Volčanšek sopran, Matjaž Stopinšek tenor i Janko Volčanšek bas. Na su bila djela potomaka Johanna Sebastiana Bacha: Vilhelma Sriedemanna, Carla Philippa Emanuela, Johanna Cristopha Friedricha.

Mirko Cuderman, znanstvenik, dirigent i zborovođa, čest je gost Varaždinskih baroknih večeri i dobitnik je Festivalske nagrade "Ivan Lukačić". Uz to je odlikovan odličjem Reda Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za zasluge u promicanju hrvatske glazbe.

Večeras će nastupiti i Zagrebački solisti s uglednim solistima Lorenzom Nasturicom, violina, i Wilfredom Strehleom, viola, u velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK. Na programu su djela Arcangela Corellija, Amanda Ivančića, Carla Stamitza i drugih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙