FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Učestali napadi na građane srpske nacionalnosti

BEOGRAD,18. listopada(Hina) - Najnoviji divljački napad usredzagrebačke glavne željezničke stanice na međunarodni vlak, samo zatošto je u njemu bilo i navijača koji su iz Slovenije putovali u Beogradna utakmicu "Partizana" i "Crvene Zvezde" ponovo je skrenuo pažnju naopasnu pojavu, učestale incidente u kojima se, uglavnom izšovinističkih razloga, napadaju građani srpske nacionalnosti, kao isve ono što je s time povezano, piše beogradska "Politika" od utorka.
BEOGRAD,18. listopada(Hina) - Najnoviji divljački napad usred zagrebačke glavne željezničke stanice na međunarodni vlak, samo zato što je u njemu bilo i navijača koji su iz Slovenije putovali u Beograd na utakmicu "Partizana" i "Crvene Zvezde" ponovo je skrenuo pažnju na opasnu pojavu, učestale incidente u kojima se, uglavnom iz šovinističkih razloga, napadaju građani srpske nacionalnosti, kao i sve ono što je s time povezano, piše beogradska "Politika" od utorka.

List navodi upozorenje Srpskog demokratskog foruma u Zagrebu da policija i tužiteljstvo takve pojave tretiraju kao remećenje javnog reda i mira, te u drastičnijim slučajevima kao razbojstvo, "ali nikako i kao etničko nasilje, što to u suštini jest", piše list, dodajući da se domaći mediji prema tome odnose na neodgovarajući način: "ako se takvi incidenti ne prešutkuju, onda se za njih vrlo često nalaze opravdanja i olakšavajuće okolnosti".

"Tijekom ove godine takva situacija se, nažalost, još i pogoršava, o čemu svjedoči i sve veći broj napada na Srbe s etničkom podlogom. U proteklih osam mjeseci aktivisti SDF-a su na terenu zabilježili ukupno 31 incident u kojima su na meti bili građani srpske nacionalnosti, a u posljednjih mjesec dana dogodilo se još nekoliko takvih napada i maltretiranja", piše "Politika".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙