FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: U Hrvatskoj i dalje jak nacionalizam usprkos ostvarenju cilja nacionalne države

BEOGRAD,9. listopada(Hina) - Hrvatska je svoje nacionalno i državnopitanje riješila na pobjednički način i ostvarila svoj osnovni cilj -formiranje nacionalne države, i to bez značajnijih manjina, ali je idalje zarobljena nacionalnim idejama, izjavio je sociolog Mladen Laziću intervjuu za beogradsku "Politiku" od nedjelje.
BEOGRAD,9. listopada(Hina) - Hrvatska je svoje nacionalno i državno pitanje riješila na pobjednički način i ostvarila svoj osnovni cilj - formiranje nacionalne države, i to bez značajnijih manjina, ali je i dalje zarobljena nacionalnim idejama, izjavio je sociolog Mladen Lazić u intervjuu za beogradsku "Politiku" od nedjelje.

"Hrvatska je ekonomski razvijenija od Srbije, što joj olakšava reforme. S druge strane, Hrvatska je zarobljenik svojih nacionalnih ideja. Iako su dvije vodeće stranke u toj državi zamijenile nacionalnu retoriku građanskom, ipak je i dalje nacionalni element najvažniji za mobilizaciju stanovništva. To joj stvara teškoće u vrijednosnoj transformaciji. Jer, razina nacionalizma je u ovoj državi i dalje vrlo visoka", ocijenio je Lazić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙