FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi želi da Talijani dulje rade

RIM, 7. studenog 2005. (Hina/APA) - Talijanski premijer SilvioBerlusconi želi da Talijani dulje rade te je najavio dodatno povišenjedobne granice za odlazak u mirovinu.
RIM, 7. studenog 2005. (Hina/APA) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi želi da Talijani dulje rade te je najavio dodatno povišenje dobne granice za odlazak u mirovinu.

"Talijani trebaju više i dulje raditi. S obzirom na višu očekivanu životnu dob ne bi trebali odlaziti u mirovinu prije no što navrše 68 godina", kazao je Berlusconi.

"Njemačka radi na produljenju dobne granice za odlazak u mirovinu i trebala bi nam poslužiti kao primjer. Tko dulje radi, ima više novaca na raspolaganju i bolje živi", dodao je.

Zatražio je i produljenje radnog tjedna kako bi se ojačala konkurentnost krizom uzdrmanog talijanskog gospodarskog sustava. "U Europi se radi u prosjeku 1.600 a u SAD-u 1.700 sati godišnje", podsjetio je.

Nedavno je Berlusconi najavio da njegova vlada razmišlja i o kreativnim rješenjima za jačanje gospodarske snage Italije, navodeći kao primjer smanjenje broja neradnih dana u godini kroz ukidanje blagdana kao što su Svi sveti i Sveta tri kralja.

Premijerovi zahtjevi već mjesecima izazivaju žestoke rasprave u Italiji. Oporba i sindikati oštro su kritizirali premijerove istupe. "Berlusconi bi trebao napokon sam otići u mirovinu umjesto što povisuje dobnu granicu za odlazak u mirovinu", zaključio je šef zelenih Alfonso Pecoraro Scanio.

Sindikati su optužili premijera da ignorira probleme talijanskog tržišta rada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙