FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prodi: Italija zaslužuje bolje

RIM, 9. listopada 2005. (Hina/AR) - Čelnik oporbenog lijevog centra ibivši predsjednik Europske komisije Romano Prodi u nedjelju je navelikom skupu koji je organizirala oporbena koalicija na rimskom TrguPopolo, kazao kako Italija zaslužuje bolju vladu od one koju je imalau proteklih pet godina.
RIM, 9. listopada 2005. (Hina/AR) - Čelnik oporbenog lijevog centra i bivši predsjednik Europske komisije Romano Prodi u nedjelju je na velikom skupu koji je organizirala oporbena koalicija na rimskom Trgu Popolo, kazao kako Italija zaslužuje bolju vladu od one koju je imala u proteklih pet godina.

"Nismo ovdje zbog skupa jedne strane ili zbog propagande, nego zbog svjedočenja naše ljubavi za Italiju. U pet godina obećavali su čuda, a proizveli su strahote", rekao je Prodi o vladinoj koaliciji desnog centra premijera Silvije Berlusconija za kojega je kazao da je "neprikladan za predsjednika vlade jedne svadljive većine".

Prodi je kazao kako "Italija i Talijani zaslužuju bolje". Zatim je napao nacrt državnog proračuna za 2006. godinu, koji je Berlusconijeva vlada ovih dana predstavila Parlamentu. To je proračun od kojega Berlusconi "bježi i zna da ga slijedeće godine neće trebati provoditi, jer više neće biti premijer", rekao je Prodi uvjeren u pobjedu na parlamentarnim izborima u svibnju 2006. godina.

Čelnik oporbe, koji će biti i kandidat za premijera lijevog centra, optužio je Berlusconijevu vladu da je usvajala "zakone po mjeri osoba, premijera i njegovih prijatelja" kako bi izbjegli pravdu.

Na kraju manifestacije pred približno sto tisuća osoba svi čelnici stranaka koalicije lijevog centra okupili su se na pozornici i otpjevali talijansku himnu. Bila je to jedna od najvećih manifestacija oporbenog lijevog centra u pripremi za izbore 2006. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙