FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački predsjednik poziva na istinsko partnerstvo Europe i Afrike

BONN, 6. studenog 2005. (Hina/AFP) - Njemački predsjednik Horst Koehlerzauzeo se u nedjelju za "istinsko partnerstvo" između Europe iAmerike, na kraju međunarodne konferencije na kojoj je sudjelovalonekoliko afričkih predsjednika.
BONN, 6. studenog 2005. (Hina/AFP) - Njemački predsjednik Horst Koehler zauzeo se u nedjelju za "istinsko partnerstvo" između Europe i Amerike, na kraju međunarodne konferencije na kojoj je sudjelovalo nekoliko afričkih predsjednika.

"Među našim zemljama postoje odnosi, no još uvijek ne i partnerstvo", ocijenio je Koehler na kraju dvodnevnog skupa "Partnerstvo s Afrikom".

Industrijalizirane zemlje moraju "napokon shvatiti da partnerstvo može zaživjeti samo kada poštujete drugoga i kada ga tretirate kao sebi ravnoga", rekao je.

Južnoafrički predsjednik Thabo Mbeki ocijenio je da je sastanak, održan u rezidenciji u Petersbergu, u blizini Bonna, "dobar početak teške diskusije". Poručio je da dijalog treba nastaviti i donijeti konkretne rezultate.

Nigerijski predsjednik Olusegun Obasanjo, predsjedavajući Afričke unije, pozvao je pak afričke zemlje da uzmu sudbinu u vlastite ruke poštujući "moralne i etičke vrijednosti". Zajedničko dobro mora imati prednost pred osobnim interesima, rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙