FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće sigurnosti planira posjet središnjoj Africi

WASHINGTON/NEW YORK,2. studeni 2005.(Hina) - Vijeće sigurnosti je uutorak najavilo kako će posjetiti pet zemalja u središnjoj Africi kojese oporavljaju od etničkih i teritorijalnih sukoba kako bi istaknulopotrebu za mirom.
WASHINGTON/NEW YORK,2. studeni 2005.(Hina) - Vijeće sigurnosti je u utorak najavilo kako će posjetiti pet zemalja u središnjoj Africi koje se oporavljaju od etničkih i teritorijalnih sukoba kako bi istaknulo potrebu za mirom.

"Mir u afričkoj regiji Velikih jezera nikad nije bio bliži", reklo je Vijeće sigurnosti u pismu glavnom tajniku UN-a Kofiju Annanu.

Misija koja će započeti krajem narednog tjedna "će naglasiti važnost postizanja održivog mira, sigurnosti i stabilnosti za sve zemlje u ovoj regiji", reklo je Vijeće.

Petnaestočlana misija Vijeća sigurnosti koju će predvoditi francuski predstavnik pri UN-u Jean-Marc de La Sabliere posjetit će Demokratsku Republiku Kongo, Burundi, Ruandu i Ugandu koji su imali sukobe i Tanzaniju koja je djelovala kao posrednik u postizanju mira i primila mnoge izbjeglice iz tih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙