FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Togo, Obala Bjelokosti, Angola i Gana na SP, otpali Senegal, Kamerun i Nigerija

YAOUNDE, 8. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Nogometne reprezentacijeToga, Obale Bjelokosti, Gane i Angole izborile su plasman na Svjetskoprvenstvo u Njemačku, dok su bez vize za World Cup ostale Nigerija,Kamerun, Južna Afrika i Senegal. Četvorka koja je izborila put uNjemačku do sada niti jednom nije sudjelovala na završnicama svjetskihsmotri.
YAOUNDE, 8. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Nogometne reprezentacije Toga, Obale Bjelokosti, Gane i Angole izborile su plasman na Svjetsko prvenstvo u Njemačku, dok su bez vize za World Cup ostale Nigerija, Kamerun, Južna Afrika i Senegal. Četvorka koja je izborila put u Njemačku do sada niti jednom nije sudjelovala na završnicama svjetskih smotri.

Najveću dramu posljednjeg kola afričkih kvalifikacija gledatelji su vidjeli u Yaoundeu gdje Kamerun nije uspio pobijediti Egipat (1:1), pa je mjesto na SP izborila Obala Bjelokosti trijumfom u Sudanu (3:1). Kamerun je vodio do 80. minute pogotkom Douale (21), međutim tada je Egipat izjednačio pogotkom Shawkya. U petoj minuti nadoknade sudac Koman Coulibaly je poklonio domaćinima jedanaesterac. No, udarac Pierra Wome završio je u vratnici. Strijelci za Obalu Bjelokosti u pobjdi protiv Sudana bili su Aruna Dindane (23, 78) i Dider Drogba (53).

Angola je put u Njemačku izborila osvojivši prvo mjesto u skupini 4 afričkih kvalifikacija sa 21 bodom, ispred Nigerije koja je imala identičan broj bodova, ali lošiji međusobni skor. Angola je u posljednjem kolu na gostovanju pobijedila Ruandu 1:0, a pogodak odluke postigao je Fabrice Akwa u 58. minuti. Nigerija je u Abuji deklasirala Zimbabve 5:1, no ipak neće u Njemačku. Strijelci za Nigeriju bili su Obafemi Martins (35, 70-11m), Ayila (53), Kanu (84) i Odemwengie (90), dok je pogodak za Zimbabve postigao Mwaruwi (74).

Togo je dva puta gubio u Brazzavilleu, no na koncu je pobijedio Kongo 3:2 i tako osvojio prvo mjesto u skupini 21 ispred Senegala.

U skupini dva prvo mjesto je potvrdila Gana pobijedivši na gostovanju Cape Verde 4:0.

Posljednjeg putnika na SP s "Crnog kontinenta" doznat ćemo nakon susreta Tunis - Maroko. Tunisu je dovoljan i bod za prvo mjesto, dok Maroko u Njemačko vodi jedino pobjeda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙