FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena konferencija o Africi

BERLIN, 5. studenog 2005. (Hina) - Njemački predsjednik Horst Koehlerotvorio je u subotu u Koenigswinteru pokraj Bonna dvodnevnukonferenciju o budućnosti Afrike kojoj prisustvuju brojni državnici izAfrike i Europe.
BERLIN, 5. studenog 2005. (Hina) - Njemački predsjednik Horst Koehler otvorio je u subotu u Koenigswinteru pokraj Bonna dvodnevnu konferenciju o budućnosti Afrike kojoj prisustvuju brojni državnici iz Afrike i Europe.

Konferencija označava početak inicijative "Partnerstvo s Afrikom" pod pokroviteljstvom njemačkog predsjednika kojoj je cilj uspostava "otvorenog dijaloga" između vodećih industrijskih zemlja i afričkih država.

Tijekom dvodnevne konferencije bi okupljeni političari, među kojima su predsjednici Južnoafričke Republike i Nigerije, Thabo Mbeki i Olusegun Obasanjo, ekonomisti i novinari iz Europe i Afrike trebali pronaći ključ za efikasniju i uspješniju pomoć u razvoju afričkim zemljama kao i sredstva za podstrek razvoja gospodarstva afričkih zemalja.

Tijekom večeri konferenciji će se priključiti i njemački kancelar Gerhard Schroeder.

Na rubu konferencije oko 400 Etijopljana je prosvjedovalo protiv nasilja u njihovoj domovini i prisustva etiopskog predsjednika Melesa Zenavija konferenciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙