FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Reporteri bez granica izrazili žaljenje zbog presude Matvejeviću

ZAGREB, 5. studenog 2005. (Hina) - Reporteri bez granica izrazili sužaljenje zbog presude kojom je pisac i novinar Predrag Matvejević 2.studenoga na Općinskome sudu u Zagrebu osuđen na pet mjeseci zatvora,uvjetno dvije godine, zbog klevete i uvrede i pozvali na hitnupromjenu zakona želi li Hrvatska ući u Europsku uniju.
ZAGREB, 5. studenog 2005. (Hina) - Reporteri bez granica izrazili su žaljenje zbog presude kojom je pisac i novinar Predrag Matvejević 2. studenoga na Općinskome sudu u Zagrebu osuđen na pet mjeseci zatvora, uvjetno dvije godine, zbog klevete i uvrede i pozvali na hitnu promjenu zakona želi li Hrvatska ući u Europsku uniju.

Matvejević je osuđen zbog članka "Naši talibani", koji je objavljen u Jutarnjem listu prije četiri godine.

"Premda je zemlja počela pregovore o pristupu Europskoj uniji, taj slučaj dokazuje da hrvatski zakoni još uvijek ne dopuštaju novinarima da slobodno rade bez rizika od zatvora", upozoravaju Reporteri bez granica (RSF) u priopćenju objavljenom u petak na svojim internet stranicama.

U priopćenju se napominje da je to treći put u godinu dana da je novinar u Hrvatskoj osuđen na kaznu zatvora zbog klevete.

"Želi li Hrvatska ući u Europsku uniju 2007. godine, Zagreb mora hitno promijeniti zakone", poručuju Reporteri bez granica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙