FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnovana nova udruga medijskih djelatnika "Članak 10"

ZAGREB, 16. listopada 2005. (Hina) - Nova udruga medijskih djelatnika"Članak 10", nazvana po članku Europske povelje o medijskimslobodama, osnovana je jučer u zagrebačkom hotelu Esplanada.
ZAGREB, 16. listopada 2005. (Hina) - Nova udruga medijskih djelatnika "Članak 10", nazvana po članku Europske povelje o medijskim slobodama, osnovana je jučer u zagrebačkom hotelu Esplanada.

Tridesetak novinara, urednika i neovisnih producenata okupilo se na osnivačkoj skupštini na kojoj su za svog predsjednika izabrali Denisa Kuljiša, glavnog urednika "Playboya", izvijestili su danas mediji.

Ciljevi novoosnovanog društva su obrana i zaštita novinara od napada i pristisaka, rad na izmjeni medijskog zakonodavstva, koje drže neadekvatnim, te promocija interesa urednika i "kreativaca" za koje smatraju da su nezaštićeni i pod pritiskom izdavača, koji im žele ograničiti autonomiju.

Kuljiš je, kako prenose mediji, istaknuo da se traži "novi zamah privatizacije u ključnoj sferi produkcije sadržaja elektroničkih medija", nasuprot sadašnjoj sutuaciji da, kao relikt socijalizma, još prevladavaju autori koji su zaposleni u državnom sektoru.

Prema zamisli inicijatora, nova novinarska asocijacija trebala bi biti alternativa postojećem Hrvatskom novinarskom društvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙