FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Susret između De Villepina i Sarkozyja o stanju u pariškim predgrađima

PARIZ, 4. studenog 2005. (Hina/AFP) - Francuski premijer Dominique deVillepin i ministar unutarnjih poslova Nicolas Sarkozy sastali su se upetak kako bi razgovarali o stanju u osjetljivim francuskimpodručjima, među kojima su i pariška predgrađa u kojima već osmi dantraju neredi.
PARIZ, 4. studenog 2005. (Hina/AFP) - Francuski premijer Dominique de Villepin i ministar unutarnjih poslova Nicolas Sarkozy sastali su se u petak kako bi razgovarali o stanju u osjetljivim francuskim područjima, među kojima su i pariška predgrađa u kojima već osmi dan traju neredi.

De Villepin je primio Sarkozyja kako bi "utvrdili razvoj događaja u osjetljivim gradskim područjima", doznaje se od premijerova okružja.

U Francuskoj ima oko 750 takozvanih osjetljivih gradskih zona koji su često sinonim za nezaposlenost i siromaštvo.

Nakon ovih nereda u okolici Pariza, vlada premijera De Villepina sučeljena je s najtežom krizom nakon dolaska na vlast u lipnju, dok je stanje na terenu, kako se zasad čini, u slijepoj ulici.

Premijer i ministar unutarnjih poslova sve su ljući suparnici s obzirom na predsjedničke izbore 2007.

Ulični neredi izbili su u siromašnim useljeničkim četvrtima nakon pogibije dvoje mladih koji su bježeći pred policijom naletjeli na električne vodove u trafostanici, što je razgnjevilo mlade koji su u sukobu s policijom palili automobile i uništavali zgrade i izloge trgovina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙